دین و زندگی

  • خانه 

انضباط شخصی 1

25 فروردین 1402 توسط روا باروتکوب

موضوع ارائه شده با توجه به تغییرات نوین نظام جهانی و اهداف مبهم در به هم ریختگی نظم زندگی افراد با شب بیداری های مفرط با اهدافی غیر عبادی و در پی آن خواب در روز و واز دست دادن لحظات ملکوتی قبل و بعد از طلوع آفتاب.. و اشاعه این امر در میان تمام اقشار چه بسا متدینین عزیز

نتیجه حاصل از این فرآیند نابسامان خواب و بیداری در وهله اول از دست دادن نظم زندگی شخصی.. به عقب انداختن کارهای مهم اروی و در پی آن از بین رفتن تعالی و برکت در مسیر دستیابی به اهداف دنیوی خواهد شد..

همه این اهداف ناشی از تسویف های پی در پی در امر ارتکاب گناه اسراف در وقت و عمر و هدر دادن قوای انسان متعالی که تمام آسمانها و زمین در جهت تعالی او ساخته شده اند ..

هدف از تحقیق در مورد راهکارهای پرهیز از اتلاف وقت و دوری از گناه تسویف از منظر تعالیم انسان ساز دینی ، اشاعه روشهای  صحیح زندگی در دنیای هرج و مرج فضاهای مسموم مجازی  و تلقین های ضد دینی حاکمیت نظام نوین جهانی است…

دستاورد پیش بینی شده دستیابی به برنامه ای در جهت محقق کردن انضباط شخصی با توجه به تعالیم دینی و پرهیز از تسویف در مور دنیوی و اخروی میباشد..

طی مطالب آینده راهکارهای مفید جهت دستیابی به انضباط شخصی ارائه خواهد شد

ادامه دارد…..

 نظر دهید »

آزاده‌ی خوش فرجام

22 مرداد 1401 توسط روا باروتکوب

نگاهی به سرگذشت آزاده‌ی واقعه کربلا حر بن یزید ریاحی….
حر و فرزندش…..
حر بن یزید ریاحی فردی از قبیله‌ی بنی تمیم بود.وی در حادثه کربلا فرماندهی هزار نفر از طرف عبیدالله بن زیاد را برعهده گرفت ؛ تا از ورود امام حسین به نامکوفه جلوگیری کند.
او دارای یک پسر است؛ بعد از اینکه از تصمیم پدر برای ملحق شدن به سپاه حسین بن علی اگاه شد،پیرو پدر شد و در رکاب او ماند.به همراه پدر به شهادت رسید.
نسب حر…
نسب حر بن یزید ریاحی را چنین گفته‌اند: «حر بن یزید بن ناجیه بن قعنب بن عتاب بن هرمی بن یربوع بن حنظله بن مالک بن زید منتهی بن تمیم». نام مادر حر در اسناد تاریخی برده نشده است. ولی امام حسین در دوجا از مادر حر نام برد ؛ اول هنگامی که وی در سپاه عبیدالله بود به وی گفت مادرت به عزایت بنشیند و دوم آن هنگام که به سپاه حسین پیوست و حضرت به وی فرمود واقعاً که‌مادرت نام تو را به درستی نهاده است و تو آزاده‌ای…..
تاثیر حضرت فاطمه در سرنوشت حر…
لحظه‌ی تاثر و و تغییر و تحول حر نیز لحظه‌ای بود که امام حسین وی را نفرین کرد . آن هنگام که امام به وی گفت :« ثکلتک امک…مادرت به عزایت بنشیند..».آن هنگام که حر گفت هر کسی جز شما بود من این حرف را به او باز میگردانم؛ ولی چگونه من این را در مورد مادر شما بگویم. این شد مولایم فاطمه زهرا سلام الله علیها باب نجات حر شد.
شهادت حر …
حر ریاحی بعد از اینکه توبه‌اش پذیرفته شد. در رکاب حسین (ع) قرار گرفت.وی به همراه زهیر بن قین با دشمن پیکار میکردند. آن‌ها همواره پشت هم در آمده بودند.هرگاه یکی محاصره میشد ، دیگری آن را نجات میداد. از آن جمله شخصی بنام یزید بن سفیان که با حر دشمنی داشت، قصد جان وی را کرد ، ولی ناکام ماند. در نهایت پس از رشادت‌های فراوانی که از خود نشان داد، توسط لشکر عمر بن سعد به درجه رفیع شهادت نائل گردید. و چه سعادتی شیرین‌تر از شهادت در رکاب حسین بن الذهبین…..
تاثیر همسر حر بر فرجام خوش او…
وقتی حر خواست در رکاب ابن مرجانه به رویایی سپاه حسین برود ، مورد مواخذه همسر خود قرار گرفت ؛ همسر ، وی را به فانی بودن هر آنچه که در این دنیاست یاد آور ساخت ، و از او قول نجنگیدن با حسین (ع) گرفت.او در پاسخ وی گفت که من به قصد مصالحه یزید و حسین میروم. ولی حاشا که به گفته امام حسین « مانند من با مانند یزید بیعت نخواهد کرد و این امر محال است. حر نیز در میدان این مانند نبودن را با تمام وجود دریافت و در رکاب حق اولین نفری شد که شربت شهادت نوشید، و چه شیرین شربتی!!!
منش امام و عاقبت بخیری حر…
هنگامی که امام به همراه لشکریان و خانواده خود برای برپایی خیمه‌گاه به منطقه ذوالحسم وارد شدند، لشکر حر نیز به تبع ایشان وارد آن محل شدند. در آن زمان سپاهیان و اسب‌هایشان خسته و تشتنه بودند. به دستور امام حسین تمام اسبان و لشکریان سیراب شدند و به درخواست حر سپاه وی پشت سر امام نماز را اقامه کردند و حر پیام این زیاد را به امام رساند.

 نظر دهید »

چرا علی؟

27 تیر 1401 توسط روا باروتکوب

روزها میگذرد ؛ماه ها و سالها را همچنان مردم اندر خم یک کوچه مخالفت با علی و یا علوی بودن طی کردند؛ تا اینکه به زمان امروز که بعد از اتفاقات عجیب و غریب سالهای نوین و پیشرفت شگفت آور علم در زمانه معاصر ، چنان خطوط سفید از سیاه و حق از ناحق روشن شده که هر حقیقت دوستی که شمه ای انسانی و عقلانی در وجود خود دارد خواهد دانست که شهود و عرفان نه تنها رنگ خود را در میدان تصاعد فورانی علوم نباخته ، بلکه چنان پر رنگ تر شده که آثار آن را حتی در فیلمهای هالیوودی و اروپایی ( هر چند به غلط) میبینیم.

یکی از جنبه های پیشرفت علم ، تصاعد و سیر صعودی در علم روانشناسی است که بعداز مطالعات فراوان به وجود بعدی غیر از بعد مادی در انسان تاکید فراوان شده است.

برنامه های نوین آموزشی در جهت زندگی بهتر و پر بارتر که بر پایه روانشناسی نوین نهاده شده است که شامل کتابها، سمینارها، و پادکستهای فراوان انگیزشی از روانشناسان و دانشمندان بزرگ است.

اولین نکته بیان شده در اغلب این سمینارها ، بحث خویش انضباطی یا انضباط شخصی است که ابعاد بسیاری برای آن مد نظر است. خویش انضباطی که در سایه شناخت انسان نسبت به خود و حالتها و تواناییها و قدرتهای انسان نسبت به خود است ؛ و دقیقا منطبق با یکی از مشهورترین و متواترترین احادیث نقل شده از امام خوبیها علی علیه السلام است ؛ «من عرف نفسه فقد عرف ربه »…. اینکه شناخت خود و قدرتها و تواناییها و بودنها و انگیزه ها از حضور در این دنیا از پایه ای ترین خط مشی انسانه برای حرکت در مسیر صحیح و رهنمون به سرچشمه خوبیها یعنی خدا خواهد بود.

بیشتر سخنرانی های انگیزشی نظم را اساس و پایه هر خوبی که انسان میتواند در زندگی به دست آورد میدانند…

نظم در زندگی را از جهتهای مختلفی میتوان مورد بررسی قرار داد.. از جمله نظم در خواب ، مطالعه منظم و نوشتن مداوم و منظم….

یکی از مهمترین جلوه های نظم ، خواب و آداب آن است. کسی که خوابی منظم دارد کسی است که در تمام فعالیتهای روزمره موفق تر از دیگران است

امروزه بهترین ساعتهای خواب را از ابتدای شب تا زمان قبل از طلوع آفتاب بیان کرده اند ؛ و بسیاری از سخنوران انگیزشی و کسانی که به موفقیتهای هنگفت دست یافته اند خواب خود را از سر شب بیان کرده و سحر خیزی از اصول اولیه زندگی آنها بوده است.حال اینکه هزار و چهارصد سال پیش امیر العقلاء علی علیه السلام میفرماید: خواب میان مغرب و عشا و پیش از طلوع آفتاب مایه فقر است و همچنان است سخن پر بار ایشان : «هر کس خواب شبش زیاد باشد، کاری را از دست دهد که در روزش نتواند جبران کند.»

مطالعه چیزی است که همگان در هر قشر و سطح و فرهنگی برای بهبود کیفیت زندگی نیاز مبرم دارند و این چیزیست که علم رسیدن به موفقیت بر آن صحه گذاشته و علی بزرگمرد آسمان علوم انسانی به آن با این گفته پرداخته که :«مَن تَسَلّى بِالكُتُبِ لَم تَفُتهُ سَلوَةٌ …هر كس با كتاب ها آرام گيرد ، هيچ آرامشى را از دست نداده است.»

دانشمندان علم روانشناسی و انگیزشی میگویند بنویسید آنچه را که میخواهید ، آنچه را که که دارید و آنچه را که میخواهید داشته باشید.

این است حاصل علم در سده اخیر ؛ حال اینکه علی علیه السلام قرنها پیش می گوید : «نوشته و نامه انسان نشانه خرد و دلیل فضل اوست.»

همچنان است که معلم علی و مدینه العلمی که علی باب آن است ، حضرت محمد (ص) ، جلوه زیباتری را با این سخن که: «قیدوا العلم بالکتابه - دانش را با نوشتن در بند کنید.»

این است شمه ای کوچک از تناسب علم نوین و تطابق آن با علم لدنی حاصل از شهود و عرفان علی و یکی از کوچکترین دلایل پاسخ به سوال « چرا علی ؟».

 نظر دهید »
تیر 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

دین و زندگی

جستجو

موضوعات

  • همه
  • تسویف
  • تسویف
  • دخترکی از غزه
  • غدیر
  • معجزه انضباط شخصی

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس